Владика Арсеније донирао новогодишње поклоне

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.  Арсеније је у пратњи Дечјег-омладинског хора „Бранко“ јуче  посетио Медвеђу.

Деца из црквеног хора при Саборном храму у Нишу обрадовала  су своје вршњаке у Медвеђи Божићним концертом у Културном центру у Медвеђи.Хор извео десетак нумера под диригентском палицом Јоване Микић, а наступ је наишао на одушевљење деце која су испунила Културни центар.

Концерт је отворила директорка ОШ „Горња Јабланица“ у Медвеђи Славица Ђонић, а затим се присутнима поздравним словом обратио Владика Арсеније који је честитао предстојеће празнике и заблагодарио свим доброчинитељима који су се потрудили да концерт буде одржан и да 400 деце из Медвеђе и Сијаринске Бање добију Божићне пакетиће.

Окупљенима се обратио и председник Општине Медвеђа Небојша Арсић, који се захвалио Епархији нишкој, а пре свега Епископу Арсенију на поклонима и хуманитарним акцијама које су током године заједно са колом српских сестара организовали за децу и сиромашне породице са наше територије.

Организатори ове добротворне акције су Православна Епархија нишка, Коло српских сестара из Лесковца и ОШ „Горња Јабланица“ из Медвеђе.

Делегација из Ниша је посетила и Радио Медвеђу.

Svidja vam se članak: