Потписан Уговор о наменским трансферима у социјалној заштити

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, потписао је са представником локалне самоуправе општине Медвеђа, Уговор о наменским трансферима у социјалној заштити.
Укупно опредељена средства из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за локалне самоуправе у целој Србији за ову намену је 756 милиона динара, а предност су имале општине/градови са нижим степеном развијености. Обзиром да општина Медвеђа спада у IV групу развијености, наменски трансфер је додељен без обзира на обезбеђено учешће у финансирању услуга социјалне заштите из своје надлежности.
Општини Медвеђа је опредељен износ од 1.485.181,59 динара на годишњем нивоу, и то за унапређење постојећих и развијање нових услуга социјалне заштите у локалним самоуправама.на основу Уредбе о наменским трансферима у социјалној заштити.


Испред општине Медвеђа, Уговор је потписао председник општине, др Небојша Арсић
Услуге из надлежности ЈЛС које ће се финансирати средствима из наменских трансфера подразумевају дневне услуге у заједници, услуге смештаја у прихватилиште, услуге личног пратиоца детету са инавлидитетом, услуге персоналне асистенције доступне пунолетним лицима са инвалидитетом, саветодавно-терапијске и социјално-едукативне услуге, као и остале услуге социјалне заштите.

Svidja vam se članak: