Ambasador Nemačke u Srbiji posetio Medveđu

Tomas Šib sa suprugom i saradnicima boravio je danas u Medveđi, obišao udruženje pčelara „Apis“ i u kabinetu predsednika razgovarao sa lokalnim rukovodstvom.

„Nemačka privreda je jako zastupljena u Srbiji, i mi smo veoma aktivni putem razvojne pomoći, preko GIZ-a i  ostalih programa zapošljavanja, pa se nadam da ćemo nastaviti te programe“ istakao je ambasador Tomas Šib prilikom posete udruženju pčelara, koje je upravo preko Nemačke razvojne agencije, dobilo sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa. Ambasador je rekao da on i njegovi saradnici često razgovaraju sa nemačkim privrednicima koji su zastupljeni u Srbiji, ali da ih nije lako privući da investiraju na jugu Srbije. „Mi činimo sve što možemo, ali to nije naša, već njihova odluka gde će raditi“ istakao je ambasador.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić se zahvalio ambasadoru što je našao vremena da poseti našu opštinu, ali i na svemu što je nemačka vlada preko svojih programa učinila na zapošljavanju mladih. „Ovakvim malim projektima zadržavamo određeni broj mladih ljudi, i mi treba da iskoristimo prirodne potencijale naše opštine kako bi stanovništvo ostalo na ovim prostorima.“ zaključio je Arsić.

Svidja vam se članak: