Bezbednosna situacija na jugu Srbije stabilna

„Mi imamo stabilnu bezbednosnu situaciju, i nema nikakvih naznaka da postoje međunacionalni sukobi u ove tri opštine, i nema nikakvih naznaka prelivanja sukoba sa teritorije Makedonije na ove prostore“ izjavio je danas Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu. Stanković je dodao da organi bezbednosti rade svoj posao i da nema opasnosti za naše građane.

Današnja poseta predsednika Koordinacionog tela opštini Medveđa je bila u okviru redovnih sastanaka, gde je prevashodno bilo reči o ekonomskim temama koje se tiču ulaganja u ovaj deo zemlje. Razgovaralo se i o realizaciji odobrenih sredstava od Koordinacionog tela, i zaključeno je da je opština Medveđa uspela da realizuje prvu tranšu tih sredstava. Ono što interesuje većinu građana jeste da će u maju biti raspisan konkurs za dodelu pomoći malim i srednjim preduzećima, a posebna pažnja će biti usmerena na pomoć oko dokumentacije za učestvovanje na konkursu, kako bi se izbegli problemi koji su ranijih godina doveli do toga da naši privrednici ne dobiju sredstva koja su opredeljena.

Što se tiče racionalizacije broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi, Stanković je istakao da bi otpuštanje predviđenog broja od 10-15 ljudi bilo neprihvatljivo, i da će naći najbolje moguće rešenje. Između ostalog, razgovaralo se i o unapređenju zdravstva, školstva i infrastrukture u opštini Medveđa. Sastanci u ove tri opštine rezultirali su većim brojem dogovora, kao i da se svi problemi rešavaju sa nadležnim organima Vlade Republike Srbije i minstarstvima.

Predsednik opštine Medveđa je izjavio da je zadovoljan današnjom posetom i naglasio da su ovakvi sastanci uvek konstruktivni i da se odvijaju na obostrano zadovoljstvo.

Svidja vam se članak:

Оставите одговор