Disciplina, jedinstvo, solidarnost, patriotizam… Dobitna kombinacija protiv korone

Građani Medveđe su u prethodnom periodu maksimalno poštovali mere i preporuke Vlade RS i Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa, ali i nakon ublažavanja mera, moramo biti na oprezu.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa dr Nebojša Arsić je u intervjuu za Radio Medveđu pohvalio disciplinu građana naše opštine, alije i naglasio da je zadovoljan ponašanjem u vanrednoj situaciji: „Građani su u ovom teškom periodu za sve, pokazali na delu jedinstvo, solidarnost, disciplinu, altruizam, patriotizam, i to je ono što Medveđu izdvaja od drugih opština. U ovom trenutku, visok stepen profesionalnosti pokazali su i zaposleni u Domu zdravlja, MUP, JKP, mediji, članovi Štaba za vanredne situacije i svi oni koji su za vreme vanrednog stanja bili radno angažovani.

Štab za vanredne situacije je na sednici održanoj 21. aprila doneo niz mera u skladu sa preporukama Vlade, između ostalog i produženje radnog vremena za trgovine, te će od ponedeljka do četvrtka prodavnice raditi od 07-17 časova, petkom od 04-07 za sugrađane starije od 70 godina, a za ostale 07-17. Pijaca u Medveđi ove nedelje neće biti otvorena, zbog toga što je većina prodavaca iz okoline Leskovca, gde još uvek situacija nije povoljna, a namirnice koje se inače nabavljaju na pijacama, ima u našim većim trgovinama.

Arsić ističe da će u narednom periodu početi i građevinska sezona, kao i da će polako sve institucije i privredni subjekti početi da rade, naravno uz pridržavanje svih mera što se tiče socijalnog distanciranja, higijene i zaštite.

Svidja vam se članak: