Dobra dela za naša sela – pomoć u kući starim licima

Brigu o našim najstarijim gradjanima kroz projekat pruzanja usluga na terenu preuzeće u narednom periodu šest gerontodomaćica koje su potpisale ugovor sa opštinom Medvedja i licenciranom agencijom Niveus tim.

Sredstva za realizaciju projekta „Dobra dela za naša sela“ obezbedjena su iz budžeta opštine Medvedja jednim delom. Ministarstvo  za rad, boračka i socijalna pitanja kao i Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti obezbedili su ostatak novčanih sredstava kako bi projekat mogao da se neometano realizuje u narednih 9 meseci. Predsednik opštine Nebojša Arsić kazao je nakon potpisivanja ugovora da će opština i dalje brinuti o svojim stanovnicima i da će se naći način da se projekat i nakon isteka ovog perioda nastavi.

Koordinator agencije „Niveus tim“ kaže da angažovane gerontodomaćice poseduju neophodne licence i sertifikate za obavljanje poslova iz oblasti socijalne zaštite. Kako bi se zadovoljile potrebe korisnika, agencija je uvela integrisani sistem menadžmenta kvaliteta i sistem menadžmenta bezbednosti informacija.

Svidja vam se članak: