Dodeljeni ugovori za podsticaje u poljoprivredi

Prvih sto poljoprivrednika sa teritorije opštine Medveđa, dobilo je danas ugovore za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji.

Za subvencije u poljoprivredi na teritoriji opštine Medveđa konkurisalo je ukupno 235 poljoprivrednika, i danas su prvih 100 dobili ugovore i sredstva su im prebačena na račune. Ove godine opština Medveđa izdvojila je 15 miliona dinara, što je za pet miliona više nego prethodne godine, i cilj opštine je da  taj iznos poveća, rekao je predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić, prilikom dodele ugovora. Postojala je mogućnost da današnjem događaju prisustvuje i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ali je on danas bio zauzet, i svakako će doći u skorije vreme.

U ovih 15 miliona opredeljenih za poljoprivredu, predviđeno je da 13,3 miliona dinara bude za nabavku mehanizacije i opreme za navodnjavanje, sadnog materijala i kvalitetnih grla stoke. Maksimalni iznos subvencije po poljoprivrednom gazzdinstvu je 100.000 dinara. Za veštačko osemenjavanje opština će subvencionisati ukupno 800.000 dinara, 700.000 je opredeljeno za subvencije kamata za poljoprivredne kredite, i ove godine se uvodi nova mera podsticaja za kontrolu kvaliteta zemljišta u ukupnom iznosu od 200.000 dinara.

Svidja vam se članak: