Dragiša Knežević pobednik prvenstva Medveđe u šahu

Sportski savez opštine Medveđa, u saradnji sa Šahovskim klubom „Gornja Jablanica“, organizovao je 8. i 9. decembra 2018. godine u prostorijama ovog kluba Prvenstvo Opštine Medveđa u šahu za 2018. godinu. Na prvenstvu je učestvovalo 20 igrača iz Medveđe, koji su tokom dva dana i 7 takmičarskih kola odmeravali znanja iz ove drevne igre.

Po završetku takmičarskog dela Prvenstva, usledila je svečana dodela nagrada i priznanja, koja je nakon pozdravnog obraćanja uručio predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Titula prvaka na prvenstvu kao i novčana nagrada od 15.000 dinara pripala je Dragiši Kneževiću, drugo mesto i nagradu od 10.000 dinara osvojio je Dejan Blagojević, treće mesto i nagradu od 8.000 dinara osvojio je Danilo Doderović, četvrto mesto i nagradu od 6.000 dinara osvojio je Slobodan Lakićević a peto mesto i nagradu od 4.000 dinara osvojio je Branislav Manasijević, koji je svoju nagradu podelio sa najmlađim učesnikom prvenstva – Reljom Miletićem. Nagradu od 2.000 dinara za najbolje plasiranog mladog učesnika prvenstva osvojio je Milan Ilić.

 

Prvenstvo Opštine Medveđa u šahu kao i ponovo „oživljeni“ Spasovdanski turnir u šahu čine dva velika šahovska takmičenja čijom organizacijom Sportski savez opštine Medveđa nastoji da afirmiše ovaj sport kako u Medveđi tako i šire.

Svidja vam se članak: