Druga džipijada „Medveđa 2018“

Kolona od preko 30 džipova prošla je juče zadatom trasom od Petrovca do Ćorovog vodopada. Dužina trase je 110 km.

Džipijada je protekla po planu i programu, i bez vanrednih situacija, izjavio je direktor Turističke organizacije opštine Medveđa Ljubiša Ristić. Učesnici su se okupili ispred crkve sv Petke u Bučumetu, odakle su krenuli i išli preko Gajtanskih vrata, Sokolovog visa, Putinova, prošli kroz Medveđu, gde je napravljena kratka pauza. Iz centra Medveđe kolona je išla prema Retkoceru, Sponcu, Tularskoj banji i stigli na odredište u Petrilje, odnosno kod Ćorovog vodopada.

Pored vožnje po „off road“ deonicama, najspretniji vozači izveli su i nekoliko akrobacija na ekstremnom terenu ispod Sokolovog visa, i izazvali oduševljenje i pobrali aplauze prisutnih.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić je naglasio da je Medveđa velika opština i da ćemo zbog toga, svake godine imati novu trasu džipijade, kako bi ispunili cilj manifestacije a to je turistička promocija naše opštine. Ovo je jedan lep događaj gde se ljudi upoznaju, okupljaju i druže, zaključio je Arsić.

 

 

Kuriozitet manifestacije je učešće dve dame: Mire Sokolović iz Ivanja i Jovane Mitrović iz Medveđe, kojima je  je ovo prvi put da učestvuju na džipijadi, da je organizacija odlična i da će svakako učestvovati i  sledeće godine.

    

Organizator je Turistička organizacija opštine Medveđa, pod pokroviteljstvom opštine Medveđa

Svidja vam se članak: