Džipijada – Medveđa 2019

Tridesetak terenskih vozila, isto toliko vozača i duplo više saputnika grmelo je u subotu duž cele teritorije opštine Medveđa.

Treća po redu džipijada od „ Petrovca do Mrkonjskog visa “ okupila je i ovoga puta veliki broj zaljubljenika u prirodu, adrenalin, druženje, ali pre svega u „ opasne “ četvorotočkaše. Turistička organizacija opštine Medveđa, vođena iskustvom od predhodnih godina, organizovala je trasu tako da je ove godine skraćena za oko 60 –ak km, pa je put od Crkve Sv. Petke u Bučumetu do škole u Petrilju bio više nego dovoljan da se pokažu sve bravure, ali i da se vozači odmore i spremni nastave putovanje.

„ Krenuli smo iz Bučumeta do osnovne škole u Rujkovcu, pa onda do Gornjeg Rujkovca i Crkve Sv. Jovana gde su vozaci izveli takve egzibicije da je nama gledaocima proradio adrenalin, a mogu da zamislim kako je bilo njima “, izrazio je svoje oduševljenje direktor TO Medveđa Ljubiša Ristić, govoreći za Radio Medveđu. Starim vojnim putem kolona je dalje stigla do Djulekara, a onda nakon toga i do Sijarine, gde su učesnici Džipijade zastali kod spomenika i velikog krsta u ovom mestu.

Predah je napravljen i u Sijarinskoj banji, a sledeće bitno odredište bilo je čuveni Mrkonjsi vis, vulkanska kupa visine 1070 m. Pogled sa ove, kako je meštani zovu planine, nikoga nije ostavio ravnodušnim, složili su se svi vozači i posetioci koji su odlučili da prepešače poslednju, kratku deonicu do samog vrha.

Ipak, bilo je i onih koji su odlučili da iskoriste izuzetno povoljan teren da izvedu  još po neku egzibiciju. Kolona nije zaobišla ni Tularsku banju, kao i spomenik u Bogunovcu gde je odata pošta kod spomenika svih poginulih bogujevčana u ratovima koji su vođeni na teritoriji naše zemlje.

Planom, put je završen u Petrilju kod novije turističke atrakcije tzv. Ćorov vodopad. Za sve posetioce, goste, učesnike, organizator je pripremio bogat ručak.Džipijada je protekla u najboljem mogućem redu, zaključio je direktor TO Medveđa, a učesnicima se zahvalio i pozvao ih u goste i naredne godine predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić.

 

Svidja vam se članak: