Izgrađena prva kuća za socijalno ugrožene porodice iz Medveđe (FOTO/VIDEO)

 

Episkop niški Arsenije, predsednik Opštine Medveđa Dragan Kulić sa predstavnicima humanitarne organizacije Naši Srbi iz Čikaga, predali su prve ključeve od prve kuće za socijalno ugrožene porodice, porodici Milenković.

„Zahvaljujući opštini Medveđa koja je ustupila plac za izgradnju kuća, kao i potrebnu infrastrukturu i uz pomoć humanitarne organizacije Naši Srbi iz Čikaga na čelu sa gospođom Keti Fenslou, uspeli, za nešto malo više od mesec dana, da izgradimo prvu kuću za useljenje porodice Milenković. Cilj nam je da do kraja ove godine izgradimo ukupno pet kuća, da bi se i ostale porodice kojima je potreban krov nad glavom zbrinule, a pre svega imamo u fokusu porodice koje imaju više dece, višečlane porodice. Ovim današnjim činom, otvaranjem ove kuće i osvećenjem mi smo predali ovu kuću na korišćenje porodici Milenković, a već do kraja ovoga meseca biće i druga kuća useljena“, kazao je Episkop niški Arsenije.

Predsednik opštine Medveđa, Dragan Kulić, izrazio je veliko zadovoljsvo i kazao da je ovo velika stvar za narod u Medveđi.

„Kad je crkva i država prisutna, mi smo bezbrižni i znamo da imamo budućnost ovde. Eparhija niška nam jako pomaže, ovo je samo jedan od segmenata, gde su oni prisutni na našem području, oni to svakodnevno rade, tiho kako to crkva radi smerno i bez velike pompe, ali bez njihove pomoći, ja ne znam da l bi ovaj narod i opstao. Ja se nadam u budućnosti da ćemo nastaviti, kako nakon završetka ovih pet kuća, i sa drugim akcijama“, kazao je predsednik opštine Medveđa Dragan Kulić.

Svidja vam se članak: