Izložba slika „Igra života“ u foajeu Kulturnog centra opštine Medveđa 14. februara

Izložba slika Aleksandre Ane Mikarić, pod nazivom “Igra života” biće predstavljena 14. februara od 18 sati u foajeu Kulturnog centra opštine Medveđa.
Aleksandra Ana Mikarić rođena je u Leskovcu 1988. godine. Svoje najranije likovne veštine uobličila je u radionici Keiko Gonzalesa. Saveti umetnika Eika Elezovića značajno su uticali na njen stil i ono čime se predstavlja. Učesnik je brojnih grupnih izložbi i internacionalnih likovnih projekata.
Od najranijeg detinjstva uz majku slikarku Milicu Ilić je upoznavala lepotu i značaj umetnosti. Negovala je svoj talenat i uz majku napravila prve umetničke osnove koje je nadogradila pohađanjem umetničke škole Keika Gonzaleza tokom svog boravka i studiranja u Boliviji, što ju je ponajviše odredilo kao umetnika. NJegov uticaj značajno je uticao na oblikovanje njenog stila u ranom periodu stvaralaštva.
U svojoj biografiji Ana Mikarić beleži niz značajnih samostalnih izložbi, zajedničkih predstavljanja, brojne umetničke kolonije kao i učešće na internacionalnim projektima, od kojih je možda najinteresantnije učešće u Istarskom svemirskom program kada je autonomnim svemirskim letelicama poslala svoji dvanaest umetničkih slika u svemir.
Svidja vam se članak: