Javni poziv za učešće u programu obuke za započinjanje biznisa

Obaveštenje prenosimo u celosti:

У понедељак, 03.09.2018.године у 13,30 часова у холу Културног центра општине Медвеђа биће одржана презентација ЈАВНОГ ПОЗИВА који је расписала општина Медвеђа, за учешће у Програму обуке за започињање бизниса/унапређење пословања и доделу бесповратних средстава младима (старости 18 до 35 година) младим брачним паровима, младим мајкама и женама, у оквиру пројекта „Радимо за бољу будућност деце“.

Пројекат „Радимо за бољу будућност деце“ је партнерски пројекат града Лесковца и општина Власотинце, Лебане и Медвеђа, који финансира Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Републике Србије. Општина Медвеђа пројекат суфинансира и спроводи у оквиру Програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији – меру усклађивања рада и родитељства.

Циљ мере је развој и промоција предузетничког духа и постицање предузетништва код незапослених младих (старости од 18 до 35), младих брачних парова, младих мајки и жена, као и пружање подршке пословању и развоју новоснованим и постојећим микро, малим и средњим предузећима , као и предузетницима и пољопоривредним газдинствима.

Реализација ове мере треба да допринесе стварању позитивне популационе климе и отклањању уочених баријера (незапосленост младих) за родитељство и рађање деце. Подршка је усмерена на незапослена физичка лица старости од 18 до 35 година, као и на постојеће ММСП и предузетнике како би се стимулисали да запошљавају младе и незапослене родитеље.

Мера пројекта ће пружањем нефинансијске и финансијске помоћи подржати самозапошљавање и запошљавање циљних група кроз:

  • едукацију о покретању и вођењу посла, у виду обука за започињање и унапређења бизниса,
  • такмичење за најбољи бизнис план,
  • бесповратну помоћ за финансирање најбољих бизнис планова,
  • менторинг за новосноване и постојеће привредне субјекте.

Услови за учешће у Програму

Мера за подстицај запошљавања младих од 18 до 35 година старости, кроз нефинансијску подршку за почетнике у пословању и доделу бесповратних средстава за покретање и унапређење пословања реализује се по Програму подршке почетницима за започињање посла – “START UP” који је припремила општина Медвеђа.

Програм се реализује у две фазе и то:

I  фаза Програма – Обуке

II фаза Програма – Додела бесповратних средства и менторинг

Детаљне услове конкурса можете видети на сајту општине Медвеђа www.medvedja.org.rs, лично у кабинету председника општине у згради Комитета, као и у Канцеларији за локални економски развој, где можете преузети неопходну документацију и добити инструкције за конкурисање.

 

НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА И РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА:

Рок за доставу пријава за учешће у обуци за започињање бизниса је 07. септембар 2018. године до 14:00 часова.

Пријаве са назнаком „Пријава на јавни позив за учешће у Програму обуке за започињање бизниса/унапређење пословања и доделу бесповратних средстава младим брачним паровима, младим мајкама и женама (старости 18 до 35 година) у оквиру пројекта „Радимо за бољу будућност деце“ се подносе лично или препорученом поштом на адресу:

Општина Медвеђа

Комисија за пријем пријава по јавном позиву

за мере популационе политике

Адреса: Јабланичка 48

16240 Медвеђа

 

Рок за доставу пријава у оквиру друге фазе Програма условљен је реализацијом обуке за започињање бизниса, односно 14 дана након завршетка обука а подносиоци пријава у фази такмичења ће о истом бити благовремено обавештени.

Svidja vam se članak: