Još dvoje mladih u Medveđi dobilo posao

Nakon dobijene saglasnosti, dvoje mladih diplomiranih pravnika dobilo posao u opštini Medveđa.

„Prilikom traženja kriterijuma, odnosno spiska slobodnih kadrova od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, dobili smo informaciju da postoje dva nezaposlena diplomirana pravnika. S obzirom da nam je taj obrazovni profil neophodan za obavljanje ovih poslova, kontaktirali smo ih i ponudili da zasnuju radni odnos na određeno vreme na poslovima ozakonjenja. Radi se o mladim i obrazovanim ljudima koji će biti oslonac budućeg razvoja naše opštine. Veliko nam je zadovoljstvo i sreća kada je lokalna samouprava u mogućnosti da potpomogne mladima da zasnuje radni odnos. Taj uspeh nije samo njihov lični već svih nas, jer kako jedna po jedna porodica staje na čvrste noge i naša opština će biti jača“ – rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

„Mogu da kažem da je opština Medveđa na čelu sa predsednikom Nebojšom Arsićem prepoznala moju želju da nakon završenog fakulteta steknem i praktično iskustvo. Znam da je teško doći do posla u struci nakon završenih studija i da se svi dovijamo na svoj način i tražimo prelazna rešenja kako bi izdržavali porodicu. Iz tog razloga mi je još draže što nisam dugo čekala i što mi je pružena mogućnost da radim na poslovima ozakonjenja u Opštinskoj upravi, što će meni i mojoj porodici pomoći u ostvarivanju naše želje, tj. ostanka u Medveđi. Svesna sam da je to posao na određeno vreme, ali gajim nadu da će se stvoriti uslovi u bliskoj budućnosti da i mi, mladi i školovani ljudi, zasnujemo radni odnos na neodređeno vreme i na taj način obezbedimo egzistenciju svojoj porodici“ reči su Sanje Radojević, jedne od dva pravnika koja je svoj prvi posao u struci dobila u opštinskoj upravi opštine Medveđa.

Drugo lice koje će biti angažovano na istim poslovima je Marko Savić. „Nakon završenog Pravnog fakulteta u Nišu i stečenog zvanja diplomiranog pravnika, nisam mogao da nađem posao. U međuvremenu služio sam vojsku u Beogradu u školi rezervnih oficira gde sam stekao čin potporučnik u rezervi. Zbog nemogućnosti da se zaposlim u prethodnom periodu, bio sam prinuđen da tražim posao dalje od svog rodnog mesta. Ubrzo sam oformio i porodicu, što me je još više podstaklo da radim i privređujem. Posao sam našao u advokatskoj kancelariji u Nišu, a zatim sam radio i u preduzeću za uvoz i izvoz voća i povrća. Želja mi je prvenstveno bila da se vratim u svoj rodni kraj gde sam ponovo pokucao na vrata lokalne samouprave i potražio posao u Medveđi. Nisam dugo čekao na Zavodu, stigao mi je poziv da otpočnem rad na poslovima ozakonjenja u Opštinskoj upravi. Ponudu sam odmah prihvatio, i drago mi je što ću raditi posao u svojoj struci koji će mi obezbediti donekle egzistenciju, jer sa ponosom mogu da kažem da sam srećno oženjen čovek, otac jednog deteta, a za nekoliko meseci očekujemo prinovu i proširenje porodice.“

 

Svidja vam se članak: