Kolaps u vecini mesnih zajednica

Danas je u kabinetu predsednika opštine Medveđa, održan sastanak sa predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije, prof. dr Zoranom Stankovićem.

Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa upoznao je Zorana Stankovića sa trenutnom situacijom na terenu. “Naša opština je proglasila vanrednu situaciju 12. januara zbog obilnih padavina i poplava, što je dovelo do prekida u napajanju električnom energijom većeg dela opštine, i do oštećenja lokalne putne infrastrukture i neispravne pijaće vode u Sijarinskoj Banji zbog plavljenja bunara. Uputićemo dopise ka Vladi Republike Srbije, ka ministarstvima i EPS-u kako bi nam pomogli u saniranju štete na terenu, i što pre poslali ekipe EPS-a kao ispomoć ogranku Elektrodistribucije Medveđa.”

zo

Nakon održanog sastanka prof. Zoran Stanković i Nebojša Arsić su obišli teren u Sijarinskoj i Ravnoj Banji. Padavine su napravile pravi kolaps u većini mesnih zajednica. Nestanak električne energije prouzrokovao je smetnje u radu pojedinih mobilnih operatera. Komunikacija unutar opštine je izuzetno otežana. Nadležni iz elektrodistribucije u Medveđi kažu da su ekipe neprekidno na terenu, da su dobili pomoć iz susednih opština i čine sve što je u njihovoj moći kako bi se normalizovala trenutna situacija.

Svidja vam se članak: