Koliko građani Medveđe ozbiljno shvataju mere protiv epidemije izazvane virusom COVID19

Vlada Republike Srbije, resorna ministarstva i opštinski Štab za vanredne situacije doneli su u toku protekle nedelje niz mera i naredbi kojima se bori protiv epidemije korona virusa.

Izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da zabrana kretanja za sve građane od danas važi od 17 časova do 5 časova ujutru. Izuzetak je dan nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica. Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa. Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama, stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

Kako se građani Medveđe ponašaju u vreme vanredne situacije, svedoče fotografije nastale u nedelju 22.03.2020 u periodu od 15 do 16.30 časova.

Svidja vam se članak: