Krčka se krčka…

U Medveđi je održano  prvo takmičenje u pripremanju jela pod sačem.

Na keju reke Lepaštice, pored restorana „Kamelot“ svoje kulinarsko umeće prikazalo je 14 ekipa. Spremala su se različita jela: jagnjetina, hleb, teletina, jaretina, kačamak, razlevnica, juneći repovi, gulaš, pasulj. Spremalo se pod sač i u kotlićima. Ložila se uglavnom bukva, neki su koristili ćumur. Kako je za pripremu ovih specijaliteta potrebno više sati, članovi ekipa su se zabavljali, nazdravljali, odlazili kod drugih ekipa.

   

Svi učesnici su rado razgovarali sa nama, objasnili šta spremaju i kako spremaju, ali niko nije hteo da nam oda recept za jela koja su nam zapala „za oko“. Većina se složila je ljubav najbolji začin.

 

Žiri je imao težak zadatak. Trebalo je da izaberu najbolje pripremljeno jelo. Lako je kada se ocenjuje jedna vrsta jela. Doneli su odluku da su „Zavičajci“ najbolje pripremili jagnjetinu pod sačem  i tako osvojili prvo mesto. Drugo mesto zauzela je ekipa „Milojković“ dok su treći bili članovi ekipe „Lele pod sač“.

U kategoriji pogača pod sačem prvo mesto je zauzela ekipa „PUPS“, drugo mesto „Petrilje 2“ i treće mesto „Petrilje 1“.

Kompanija „Stihl“ je u saradnji sa STR „Uniprom“ je postavila štand gde je prezentovala svoje proizvode, što je takođe izazvalo veliko interesovanje.

Kuvalo se i rekreativno, odnosno bez učešća u takmičenju, a ovom događaju je prisustvovalo i veliki broj građana. Pobednici su proglašeni u restoranu „Kamelot“ a goste je zabavljao Milomir Miljanić. Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Medveđa u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Svidja vam se članak: