Kreativnost na delu – maskenbal

Dečiju nedelju obeležila je i škola Gornja Jablanica u Medveđi . Učenici od 1 do 4 razreda priredili su maskembal i prošetali od škole do gradskog trga uz  pažnju i oduševljenje građana Medveđe, koji su ih ispratili u velikom broju.

Naš novinar Rahim Kosumi razgovarao je sa njima. Ove godine imali smo ledene kraljice, spajdermene, dobre vile, lekare… Međutim, naš mali drug koji ide u treći razred osnovne skole, kazao nam je da se ove godine nije maskirao, jer je kako kaže za to već veliki.

 

 

Sumornu sliku, nekada velikog sela Lece, vedre šarenilom boja i osmesima deca, učenici osnovne škole „Radovan Kovačević“.  Zatekli smo ih kako ulepšavaju svoje dvorište povodom obeležavanja dečije nedelje. Dočekali su nas raspoloženi, umrljani fasadnom bojom, ne mareći mnogo da li će samo ruke i stepeniste biti oslikani. Garderoba je poslednje na šta su mislili.

Bili su izuzetno raspoloženi za razgovor sa nama. Radmila, Bojan, Marija, Natalija, Milan i Danilo pričaju nam da školske dane provode u učenju i druženju, da se druže i nakon škole, pričaju da pomažu roditeljima i kažu da im nije teško da do škole pešače, iako neki od njih idu i po nekoliko kilometara. Posebno raduje to što ih vezuje i ljubav i interesovanje za domaće životinje i što roditeljima rado pomažu u poljoprivrednim i kućnim poslovima.

Kompletan razgovor poslusajte u nastavku.

 

Svidja vam se članak: