Kulturni centar opštine Medveđa realizuje projekat „Južni objektiv-digitalna fotografija na dohvat ruke – radionice i izložbe za decu i mlade“

Kulturni centar opštine Medveđa realizuje projekat„ Južni objektiv-digitalna fotografija na dohvat ruke – radionice i izložbe za decu i mlade“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja.

Projekat je namenjen deci i mladima i do sada su održane radionice edukacije za rad sa fotografijom, radionice i rad na terenu, a pri kraju su pripreme za organizovanje izložbe najboljih fotografija. U centru projektnih aktivnosti je popularisanje fotografije i fotografske kulturu u našem okruženju i institucijama kulture. Ovakvim pristupom se daje doprinos povećanju baze kandidata za moguće studije fotografije, fakulteta primenjenih umetnosti kamere, režije, uključivanje u naprednije fotografske škole ili uključivanje u klubove koji bi mladima pomogli da se razvijaju kao izlagači.

Predavači na radionicama su predstavnici foto kluba iz Leskovca, Radosav Filipović i Milorad Milićević koji su održali predavanja u oblasti teoretskih osnova fotografije, obuke u primeni fotografskih aparata i objektiva kao i obradi fotografija u elektronskoj laboratoriji. U organizaciji radinica i terenske primene stečenih veština svoju pomoć pružaju profesor Vladimir Ćirić, nastavnik Ivan Minić i fotografi Goran Vojinović i Nemanja Jojić. Koordinator projekta je Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra opštine Medveđa.

Svidja vam se članak: