Medveđa 2018. – Leto

Gastronomske, turističke, sportske, kulturne i muzičke manifestacije, ili jednostavnije, dešavanja u Medveđi su poslednje nedelje avgusta na vrhuncu.

Iako su se pojedina dešavanja u opštini Medveđa održavala paralelno sa nacionalnim, regionalnim čak i lokalnim, organizatori su složni u jednom: Posećenost je bila odlična!

A kako i ne bi, kad su za kratko vreme kroz Medveđu prodefilovale poznate ličnosti: Era Ojdanić, Bora Drljača, Amadeus bend, Neša Galija, Milomir Miljanić, Dejan Cukić. Dobru atmosferu su pravili i lokalni i regionalni umetnici. Deo manifestacija je tradicionalnog karaktera, a dobar deo ima prefiks „Prvi“ ili „Prva“. Prvi međunarodni festival folklora je okupio folkloraše iz Poljske, Bugarske i Crne gore. Interesantno je da su učesnici bili iznenađeni činjenicom da je ovo prva manifestacija ovakvog karaktera u Medveđi. Kažu „Odlična organizacija“! Dakle, Kulturni centar opštine Medveđa je bio na vrhuncu zadatka. Istovremeno, odigran je turnir u basketu.  Uslovljeni vremenskim prilikama, došlo je do preklapanja događaja. Naime, polufinalne i finalna utakmica turnira u fudbalu nisu odigrane u predviđenom terminu zbog kiše, tako da se finale preklopilo sa koncertom Dejana Cukića. Turnir u malom fudbalu je izazvao veliko interesovanje jer je nagradni fond bio mnogo veći od prethodnih. Ovoga puta na zadovoljstvo svih, Kulturni centar je pomerio koncert, odnosno, sačekali su  da se završi ceremonija proglašenja pobednika, i nakon toga Dejan Cukić je počeo sa svirkom. Konačno, i u Medveđi se vidi jedinstvo i dobra koordinacija, ističu zadovoljni posetioci.

Svidja vam se članak: