Medveđa obeležila slavu Spasovdan

Vaznesenje Gospodnje ili Spasovdan, kako je u narodu poznatiji ovaj praznik, juče su obeležili građani opštine Medveđa.

Crkva u Medveđi i njeni vernici su svečanom Liturgijom obeležili opštinsku slavu ispred parohijskog doma crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Medveđi. Nakon liturgije, presečen je slavski kolač u prisustvu većeg broja vernika. Ovogodišnji domaćin Nemanja Arsić predao je kolač Andriji Filipoviću, koji će do godine biti domaćin slave u crkvi.

Tradicionalno, u zgradi Opštinske uprave opštine Medveđa, upošljenici lokalne samouprave su takođe presecanjem slavskog kolača obeležili slavu Spasovdan. Domaćin opštinske slave Nebojša Stamenković predao je kolač Milanu Stevanoviću, predsedniku Skupštine opštine Medveđa.

Svim građanima opštine Medveđa slavu je čestitao i predsednik opštine, Nebojša Arsić, koji je sadašnjem i budućem domaćinu poželeo najpre dobrog zdravlja i porodične sreće.

“Sa ponosom danas zajedno slavimo sa crkvom slavu Spasovdan, što predstavlja znak dobrog razumevanja i saradnju crkve i lokalne samouprave. Nadam se da ćemo svaku narednu slavu dočekati sa još većim rezultatima i ostvarenim planovima za dobrobit svih meštana. U duhu opšteg napretka još jednom svim građanima opštine Medveđa i sveštenstvu upućujem čestitke povodom Spasovdana”.

Svidja vam se članak: