Memorijalni turnir „Milutin Vuković – Dile“

U znak sećanja na jednog od osnivača i dugogodišnjeg predsednika šahovskog kluba „Gornja Jablanica“ u nedelju je održan prvi memorijalni turnir u šahu u organizaciji šahovskog kluga i Sportskog saveza opštine Medveđa.

Turnir je otvorio Jovan Vuković, unuk pomenutog Milutina Vukovića, povlačenjem prvog poteza na prvoj tabli. Na rad i doprinos Vukovića razvoju sporta u Medveđi, posebno šaha, prisutne je podsetio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić. Milutinovom starijem sinu Nemanji Vukoviću uručena je plaketa – priznanje koje su Milutinu posthumno dodelili Sportski savez i šahovski klub „Gornja Jablanica“. Mlađem sinu Nenadu Vukoviću uručena je zahvalnica u ime opštine Medveđa.

Ukupno je odigrano devet kola. Prvo mesto osvojio je Srđan Dimitrijević, drugo Miroslav Marković, treće Jovan Đorđević, četvrto Marko Marković i peto Marjan Mitrović. Za najbolje su bile obezbeđene novčane nagrade I mesto 10.000,00 dinara, drugo 8.000,00 dinara, treće 5.000,00 dinara. Za najbolje plasiranog omladinca organizatori su izdvojili 1.000.00 dinara a isto toliko i za najbolje plasiranog ženskog takmičara. Za prva tri mesta bili su obezbeđeni pehari.

Sekretar Sportskog saveza u Medveđi Nikola Dedović kaže da je odaziv igrača bio odličan, da je turnir protekao u najboljem redu, a da će naredne godine zbog velikog broja takmičara, najverovatnije biti obezbeđen veći prostor.

Svidja vam se članak: