Milan Mrdović pobednik 26. festivala guslara Srbije

Republički festival guslara Srbije održan je tokom  vikenda u Kulturnom centru u Medveđi.Polufinale 26. festivala, na kome je učestvovalo 40 guslara održano je u petak 11. maja, a dvadeset najboljih guslara plasiralo se u finale, koje je održavo veče kasnije.  Član guslarskog društva Serdar Janko Vukotić iz Beograda, Milan Mrdović je sa prosečnom ocenom 9,94 odneo pobedu na takmičenju, drugo mesto zauzeo je Slavko Jeknić iz guslarskog društva Filip Višnjić iz Beograda, a treći je bio Aleksandar Taušan iz guslarskog društva Stara Hercegovina iz Beograda.

Ekipno, prvo mesto zauzeli su guslari društva Stara Hercegovina iz Beograda, drugo Serdar Janko Vukotić iz Beograda, dok su treći bili guslari društva Filip Višnjić takođe iz Beograda. Stručni žiri bio je u sastavu: Slavko Aleksić, Saša Laketić, Dragan Malidžan, Dejan  Tomović i Radenko Bjelanović. Prema rečima predsednika udruženja guslara i pisaca epske poezije Gornja Jablanica Radosava Doderovića, festival je protekao u najboljem redu. Doderović dodaje  da su oni kao organizatori  festivala zadovoljni  odzivom kako guslara, tako i publike.  Posetioci manifestacije su, tokom trajanja festivala mogli da u holu Kulturnog centra pogledaju i izložbu gusala, duboreza i ikona.

Pokrovitelj festivala je  Ministarstvo kulture i informisanja, a posebnu zahvalnost Guslarsko udruženje upućuje predsedniku opštine Medveđa dr Nebojši Arsiću, zameniku predsednika Goranu Ivanoviću, kao i Kulturnom centru i Turističkoj organizaciji opštine Medveđa,

Svidja vam se članak: