Ministar Đorđević posetio Medveđu

Ministar je u okviru posete obišao OO SNS u Medveđi, filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje, Centar za socijalni rad i porodicu Veličković u Retkoceru.

„Došli smo u Medveđu iz više razloga, prvi je da obiđemo opštinu Medveđa, da popričamo sa lokalnom samoupravom, da vidimo kako ministarstvo i Vlada mogu da pomognu. Medveđa više ne liči na ono što je bila 2000-tih, naravno postoji dosta prostora da se to i dodatno unapredi, i mislim da to i građani Medveđe zaslužuju“ rekao je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ideja Vlade Srbije je da Sijarinsku banju stavi u potpunu funkciju, i to bi trebalo da bude motor razvoja cele ove oblasti. Jedna od tema razgovora bila je i poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom. Prilikom posete porodici Veličković, ministar je uručio deci dva laptopa, i obećao pomoć države da ova dvanaestočlana porodica dobije nove uslove za život.

Predsednik opštine Medveđa zadovoljan je današnjom posetom, i osvrnuo se na odličnu saradnju opštine i NSZ. Mi kao lokalna samouprava se borimo, povećali smo naknadu za prvorođeno dete, prvacima dajemo rančeve i pribor za školu, besplatan prevoz za učenike osnovnih i srednjih škola…

Svidja vam se članak: