Ministar Ružić posetio Medveđu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obišao je danas rekonstruisanu zgradu opštine Medveđa. „Pre svega želeo bih da istaknem jednu kvalitetnu i produktivnu saradnju  između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i opštine Medveđa. Mislim da smo uspeli da sagledamo sve aspekte produbljivanja naše saradnje. Fond za lokal pri MDULS je opredelio skromna ali dovoljna sredstva za računarsku opremu koja će svakako koristiti i opštinskoj upravi i naravno indirektno građanima i građankama Medveđe, ali smo takođe razgovarali i o projektu e-skupštine, kako bi već nakon konstituisanja nove skupštine nakon izbora 8 septembra, sama sala koja je već građevinski dobila novo ruho, biti i opremljena najmodernijom opremom.“ rekao je Ružić na konferenciji za novinare.  Što se tiče lokalnih izbora u Medveđi, Ružić ističe da je uveren da će pobediti politika Vlade Republike Srbije, pobediti politika predsednika Aleksandra Vučića, predsednika SPS Ivice Dačića, jer je ta državotvorna nit nešto što je nama bilo imanentno i uvek bilo prepoznato od strane građana koji žive na teritoriji Republike Srbije.

„Sa ovom pomoći koju će nam ministarstvo uputiti, i uz već nabavljenu opremu za simultano prevođenje, mi ćemo dobiti jednu novu salu skupštine, koja će ispunjavati sve uslove koje zahteva jedna savremena sala takve prirode.“ istakao je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić. Bilo je reči i o saradnji opština Medveđa, Lebane i Bojnik, čime želimo da poboljšamo kvalitet života naših građana, zaključio je Arsić.

 

U okviru posete Medveđi, ministar Ružić je obišao i JKP Obnova, gde se razgovaralo o problemima ovog preduzeća, kao i iznalaženju načina kako da se ovo komunalno preduzeće unapredi.

Svidja vam se članak: