Ministar zdravlja Zlatibor Lončar boravi danas sa saradnicima u opštini Medveđa

Dom zdravlja u Medveđi je jedan od najbolje sređenih ustanova ovoga tipa na jugu, mozda i u celoj Srbiji, izjavio je ministar Lončar, tokom obilaska. Iz razgovora sa pacijentima i zaposlenima vidim da vlada veliko zadovoljstvo kako uslovima za rad, tako i pružanjem medicinske pomoći građanima. Zadovoljan je orgnizacijom službe hitne pomoci i dodao da bi mnogi mogli da se ugledaju na njihov rad. U dogovoru sa gradonačelnikom opštine Leskovac Goranom Cvetanovićem, planirana je organizacija posebnih specijalističkih pregleda u Medveđi, kako građani ne bi morali da za obavljanje istih idu u Leskovac.

   

Prilikom obilaska Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gejzer, ministar je najavio kompletnu rekonstrukciju banje: “Sijarinska Banja ima velike potencijale i to će maksimalno biti iskorišćeno prilikom izgradnje novog, modernog spa centra”, izjavio je ministar Lončar. Novčana sredstva za ove namene su opredeljena , a početak radova se očekuje u oktobru. Time će smeštajni kapaciteti biti znatno povećani, što je neophodno uzevši u obzir da su trenutno mesta za pacijente popunjena. Planirano je i proširenje osoblja prilikom čega ce biti primljena četiri lekara i 15 terapeuta.

      

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je obišao je novoizgrađenu crkvu Svetog Pantelejmona u Gazdaru kao i porodicu Kovinić u selu Gazdaru. Ministar je ovoj porodici koja ima sedmoro dece dao na poklon 2 lap topa. Ovoj porodici obećana je preko potrebna mašina „balirka“ i 2 krave.

     

Svidja vam se članak: