Ministri Mihajlović i Udovičić u Medveđi

Zorana Mihajlović i Vanja Udovičić održali su u Medveđi sastanak sa predsednicima opština Jablaničkog okruga i gradonačelnikom Leskovca, a zatim i sa predstavnicima lokalne samouprave u Medveđi.

„Današnjim sastankom je Vlada Srbije pokazala koliko misli na sve opštine, jer su pored potpredsednice Vlade i ministra Udovičića, prisutni i državni sekretari i pomoćnici oba ministarstva“ izjavio je predsednik opštine Medveđa na konferenciji za novinare. Naša bolna tačka – put Medveđa Lebane biće u potpunosti rekonstruisan u toku ove godine. Razgovaralo se i o povezivanju opština Medveđa i Kuršumlija preko Radan planine.

„Ulaganje u putnu infrastrukturu u Jablaničkom okrugu ove godine biće 2 milijarde dinara“ izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović. Danas smo razgovarali i o zakonima u oblasti građevinarstva, i što se tiče građevinskih dozvola i zakona o ozakonjenju, ja moram da pohvalim opštinu Medveđa, jer je opština Medveđa iznad proseka u brzini izdavanja građevinskih dozvola i brzini ozakonjenja. Oni su primer ne samo za jablanički okrug, nego i za druge u republici Srbiji. Razgovarali smo i o tome kako da pomognemo JKP Obnova da nabavi potrebnu mehanizaciju za održavanje puteva, kako ne bi republičko preduzeće održavalo lokalne puteve.“

 

Ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić najavio je završetak sportskih hala na teritoriji ovog okruga, kao i donacije u vidu rekvizita i sportske opreme.

Svidja vam se članak: