Mladi pčelari dobijaju svoju šansu

Nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ dodelila pčelarskom udruženju opremu i košnice.

Projekat Nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih uspostavio je saradnju sa opštinom Medveđa u cilju pružanja podrške mladima koji žele da se zaposle u poljoprivredi. Tim povodom, juče je u Skupštinskoj sali opštine Medveđa održano svečano uručivanje opreme pčelarskom udruženju “Apis”. Opština Medveđa je dala svoj doprinos, tako što je obezbedila prostorije za rad udruženja. Predstavnici GIZ-a iz Nemačke, koji su juče prisustvovali uručivanju, naglasili su da je Nemačka najveći bilateralni donator u Srbiji, i ova zemlja ima interes da se Srbija razvije. Fokus organizaije biće ulaganje i pomoć jugu Srbije u cilju sprečavanja odlaska mladih.

Pčelarima je opremu uručio vođa GIZ-ovog projekta Hajnc Diter Harbers, koji je ovom prilikom istakao da se nada da će se broj članova ovog udruženja povećati, a samim tim i zaposliti mladi.

Predsednik opštine Medveđe se zahvalio donatorima, i istakao da će zajednička misija osigurati bolju i sigurniju budućnost mladih.

Predsednik udruženja „APIS“ Miloš Jović je ovom prilikom rekao da je ovo veoma važna podrška za našu opštinu, jer je podsticanje zapošljavanja mladih osnova lokalnog ekonomskog razvoja. Cilj udruženja je da bude atraktivno za mlade u opštini Medveđa, kako bi ostvarili prihode od kojih mogu izdržavati sebe i svoje porodice.

Svidja vam se članak: