Moja prva plata

Podela ugovora mladima za program “Moja prva plata”

Program Vlade Republike Srbije „Moja prva plata”, koji je započeo objavljivanjem javnog poziva u protekloj godini, a koga sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije, počeo je sa realizacijom u privatnom i javnom sektoru.

 

 

Danas je u Skupštinskoj sali opštine Medveđa organizovana podela ugovora licima koja su ostvarila pravo da se nađu među njih 13, koji će u Opštinskoj upravi opštine Medveđa ostvariti svoje prvo radno iskustvo. Odabrana lica od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, su potpisala trojni ugovor sa poslodavcem i NSZ početkom januara, ali zbog proglašene vanredne situacije u opštini Medveđa podela ugovora je obavljena danas.

 

“Opština Medveđa se prijavila na javnom pozivu kao poslodavac koji je zainteresovan da pruži mogućnost mladim ljudima iz Medveđe da baš ovde započnu svoje prve radne korake. Za program “Moja prva plata” vladalo je veliko interesovanje mladih sa teritorije opštine Medveđe, ali na osnovu broja zaposlenih u našoj lokalnoj samoupravi, Nacionalna služba za zapošljavanje nam je odobrila svega 13 mesta, i to 9 lica sa srednjom školom, 1 lice sa visokom školom i 3 sa fakultetom. Tokom devet meseci osposobljavanja za rad steći ćete prva radna iskustva, primeniti stečena znanja i razviti nove veštine, unaprediti radne navike, a za svoj rad bićete plaćeni. Vaše osposobljavanje za rad biće sprovedeno po utvrđenom programu koji odobrava Nacionalna služba za zapošljavanje, uz mentora koji vrši nadzor i pruža podršku. Po završetku, dobićete potvrdu o obavljenom osposobljavanju na konkretnim poslovima, koja povećava šansu da dobijete zaposlenje za koje ste se školovali”- rekao je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić prilikom obraćanja mladima u sali.

 

 

Licima sa završenim srednjim obrazovanjem obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 20.000,00 dinara, dok za one sa završenim visokim obrazovanjem naknada iznosi 24.000,00 dinara. Sredstva će biti isplaćivana direktno licima na osposobljavanju, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a osposobljavanje za rad traje 9 meseci. Od njih 13 koji su potpisali ugovor, dva lica su albanske nacionalnosti.

Svidja vam se članak: