Nadležni apeluju: „Poštujte mere protiv COVID19“

Nakon pristiglih rezultata testiranja određenog broja građana Medveđe na COVID19, u kasnim poslepodnevnim satima održana je sednica Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa.

Trenutna epidemiološka situacija je ocenjena kao nepovoljna. Među testiranima su bili i svi upošljenici PU Mladost u Medveđi, i nakon testiranja, ustanovljeno je da je još samo jedna osoba pozitivna na COVID19. Klinička slika PCR pozitivnih za sada se smatra kao lakša, svi su pregledani u COVID ambulanti i upućeni na kućno lečenje. Predlog mera Zavoda za javno zdravlje Leskovac je strogo pridržavanje instrukcija u vezi sa postupanjem predškolskih ustanova povodom otvaranja objekata za prijem upisane dece u vreme trajanja epidemije.

U cilju sprečavanja širenja epidemije svi građani se moraju pridržavati svih mera lične zaštite kao i držanja propisane fizičke odnosno socijalne distance. Štab za vanredne situacije opštine Medveđa je usvojio sve je predloge mera i apelovao na građane da smanje socijalne kontakte, odnosno da se pridržavaju propisanih mera Vlade Republike Srbije protiv epidemije COVID19.

 

Svidja vam se članak: