Nastavljena podela pomoći najugroženijima u Medveđi

U toku današnjeg dana volonteri opštine Medveđa dopremali su pomoć najugroženijim stanovnicima i članovima udruženja „Srce za decu“, a u distribuciju se uključio i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa Goran Ivanović.

Pomoć se deli po spiskovima koje su dostavili Centar za socijalni rad, Crveni krst u Medveđi i predsednici mesnih zajednica. „Ovo je bila jedinstvena prilika da se porazgovara sa meštanima i da se sagledaju njihove stvarne potrebe u ovom trenutku. Ono što im najviše nedostaje su lekovi. Zasad imamo dovoljno volontera, i trudićemo se da svakom građaninu izađemo u susret, kao što smo to činili i do sada. Zbog razuđenosti teritorije naše opštine, a poštujući Odluke i mere Vlade Republike Srbije koje su donete u cilju borbe protiv epidemije COVID19, distribucija će se nastaviti i sutra“ rekao je Ivanović.

Podsetio je ovom prilikom da je pomoć koja se trenutno deli obezbeđena za najugroženije stanovnike opštine Medveđa i , a da će se opština truditi da iznađe mogućnost da pomogne i najstarijim građanima sa minimalnim primanjima.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa još jednom apeluju na sve stanovnike naše opštine da se pridržavaju naredbi i uputstva koje je donela Vlada Republike Srbije, da ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe, da drže distancu, i da kontakte svedu na najmanju moguću meru.

Svidja vam se članak: