Obeležen Dan opštine Medveđa – Svečano otvaranje i obilazak rekonstruisane zgrade Predskolske ustanove „Mladost“

Na Dan opštine Medveđa, danas je otvoren renovirani objekat Predškolske ustanove „Mladost“ u ovom mestu. Direktorka ustanove, Dobrila Andrejević, istakla je da je objekat izgrađen 1980. godine kao montažni, da je renoviran prvi put 1986. je dograđen drugi deo, a za vreme Nato bombardovanja 1999. dograđen je i jasleni deo.
Objekat je, zahvaljujući zalaganju Koordinacionog tela Vlade Srbije za Bujanovac, Preševo i Medveđu, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i sredstvima opštine Medveđa kompletno renoviran. Ovom adaptacijom zamenjena je stolarija, krov, podovi, okrečeni su zidova i nabavljen je inventar, čime su unapređeni uslovi za boravak mališana.

Objekat su otvorili osim direktorke Dobrile Andrejević i predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Dragan Kulić i predstavnica Koordinacionog tela Jelena Čolić. Nakon otvaranja oni su obišli sve prpostorije i konstatovali da je ulaganje u poboljšanje uslova za boravak najmlađih nešto što doprinosi ne samo njihovom vaspitanju i obrazovanju, već i unapređenju uslova rada i vaspitača koji će sada moći da primene sve savremene nastavno obrazovne metode.

Po rečima predsedik Privremenog organa opštine Medveđa, Dragana Kulića, otvaranje renoviranog objekta je upriličeno 20. maja – Dana opštine jer je na taj dan pre 86 godina u Gajtanu na mestu zvanom Jovovića livade formirana Prva srpska divizija koja je imala značajan udeo u oslobodilačkom ratu. On je istakao da je sada u toku „bitka za ostanak ljudi u ovom kraju“, a ovaj vrtić je značajan doprinos tom cilju.
Vrednost rekonstrukcije iznosi 24,5 miliona dinara.

 

Predstavnica koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Vlade Srbije Jelena Čolić istakla je da je ulaganje u infrastrukturne projekte i negovanje obrazovanja i kulture prioritet ove institucije.

Predškolsku ustanovu „Mladost“ pohađa ukupno 214 mališana, a osim u ovom objektu deca iz okolnih sela imaju mogućnost da borave i u 9 izdvojenih odeljenja.

Događaju su prisustvovali i predstavnici drugih lokalnih samouprava i brojni gosti iz javnog, kulturnog i političkog života Jablaničkog okruga.

Svidja vam se članak: