Održan turnir Jablanica Open 2018

Međunarodni karate turnir Šotokan federacije održan je juče u Medveđi.

Učešće su uzeli takmičari iz sledećih klubova: Vlasotince, Pusta reka Bojnik, Maximum sport Sofija, IPPON Leskovac, Jablanica Medveđa, Aerodrom Skoplje, Vashod Haskovo, Radan Lebane, Fenix Vranje, BSK Bujanovac, Mladost Bosilegrad, Crna trava Šotokan Vlasotince, Pukovac, UNSU Leskovac. Turnir je otvorio predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Za ekipu Jablanica iz Medveđe zlato je osvojila Diana Kosumi, Lenka Ivanović i Jovana Jakšić, srebrne medalje Milena Filipović i Dušan Cvetković. Marko Paunović i Marko Stanković osvojili su drugo mesto u katama pojedinačno, a bronzana medalja pripala je Petru Paunoviću, Milanu Paunoviću, Nikoli Todoroviću i Radmili Todorović.  Karate klub Jablanica Medveđa osvojio je treće mesto u katama ekipno.

Među nagrađene našli su se karate klubovi Fenix iz Vranja, Mladost iz Bosilegrada kao i karate klub Vlasotince. Selektor bugarske ekipe bio je Demitrov Trenkov, a makedonske ekipe Dimče Jankovski. Juče smo u Medveđi videli i našeg najboljeg karatistu Nikolu Mladenovića koji je na turniru bio u ulozi sudije. Trener Jablanice Milivoje Zlatković kaže da je zadovoljan uspehom karate kluba Jablanica. Dodaje da je ponosan na naše takmičare i nada se da će i u budućnosti tako da nastave. Predsednik opštine je na otvaranju turnira istakao da je velika čast, ponos i zadovoljstvo biti sa decom i ujedno je uputio zahvalnost što našu Medveđu na najbolji način promovišu širom Srbije.

Karate klubu Jablanica Sportski savez opštine Medveđa donirao je 15 kimona, kako bi naša deca mogla spremno da dočekaju turnir i kako bi bili stimulisani da se i dalje bave ovim sportom. Za organizaciju je utrošeno oko 180.000 dinara, od čega je deo novca finansirao karate klub Medveđa, a da bi ovaj turnir bio podignut na viši nivo, prilključio se Sportski savez opštine Medveđa.

Svidja vam se članak: