Održan VIII „Zlatni kotlić Gejzera“

U nedelju, 12. avgusta održano je osmo po redu takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

Na keju Banjske reke, veštine u pripremanju čorbe u kotliću pokazalo je 11 ekipa. Pored lokalnih, učešće je uzelo i nekoliko ekipa iz regiona. Nakon dva sata pripremanja, stručni žiri ocenjivao je kvalitet. Zadatak im nije bio lak. Pobedu je odneo Gojko Ivanović sa svojom ekipom, osvojivši zlatni kotlić ove godine. Posmatrači su bili nestrpljivi da probaju specijalitete, pa su sve čorbe podeljene velikom broju gostiju u bašti restorana Snežnik u Sijarinskoj banji.

 

Pripremanju kotlića prethodilo je takmičenje u pecanju koje je održano na jezeru u Petrilju.

Pobednici po kategorijama: od 5-12 godina Išljami Gentuar, od 12-18 godina Radenković Djordje, seniori Dragan Savić, veterani Božidar Stefanović i u kategoriji invalidi I ratni vojni invalidi Arsić Tomica. Nagrade i pehare uručio je predsednik OSR „Gornja Jablanica“ Dragan Milićević, dok je glavnu nagradu uručio predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Organizatori manifestacije: Organizacija sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ Medveđa u saradnji sa Turističkom Organizacijom Medveđa i Specijanom Bolnicom za rehabilitaciju gejzer Sijarinska Banja, a pod pokroviteljstvom Opštine Medveđa.

Svidja vam se članak: