Održana sednica Međuresorne radne grupe – 1,4 milijardi dinara za projekte u 9 opština

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture, Goran Vesić predsedavao je zajedničkom sednicom dve vladine radne grupe – za program integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i za program integralnog razvoja južne i zapadne Srbije. Sednici su prisustvovali predsednici opština Medveđa – Dragan Kulić, Lebane Ivan Bogdanović, Bojnik – Nebojša Nenadović, kao i predstavnici lokalnih samouprava – Čačka, Kraljeva, Leskovca, Prokuplja, Kuršumlije i Lučana.

Za realizaciju projekata, Ministarstvo je ukupno izdvojilo 1,4 milijarde dinara. Konkurs će biti raspisan u januaru i ovih devet lokalnih samouprava moći će da se prijave, a novac će biti usmeren na najbolje projekte.

Vesić je na ovoj sednici rekao da je projekat integralnog razvoja različitih delova Srbije pokrenula premijerka Ana Brnabić, a Ministarstvo koje ga vodi je prihvatio sa zadovoljstvom, jer je najvažnije podjednako razvijati svaki deo Srbije. Na čelu Radne grupe za program razvoja južne i zapadne Srbije nalazi se državni sekretar u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture, Dragan Stevanović.

“Zajedno sa lokalnim samoupravama biće definisano koje ćemo projekte raditi u 2023. godini, a nastavićemo i dalje, u 2024. i 2025. i siguran sam da će se ovaj projekat širiti i da će se pridružiti i druge opštine i gradovi. Urađen je put preko Radan planine, koji je prvi put povezao tri banje, Đavolju varoš i Caričin grad. Tako smo mnogo doprineli da i taj deo Srbije postane atraktivan za posetioce”, rekao je ministar Vesić.

Svidja vam se članak: