Opštini Medveđa nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost

Od devet oblasti koje ocenjuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, opština Medveđa je dobila nagradu u tri: Liderstvo, Ljudski resursi i Odnos prema društvu.

Nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije. Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, prisutnima su se najpre obratili: u ime domaćina –Miroslav Lutovac, direktor Sektora industrije PKS; Ministarsta privrede – Aleksandar Starčević, pomoćnik ministra; FQCE – dr Miloš Jelić, predsednik Stručnog saveta Fondacije. Ovogodišnje nagrade za poslovnu izvrsnost uručili su Aleksandar Starčević i Miroslav Lutovac, nakon proglašenja dobitnika od strane Vladimira Trajkovića, predsednika FQCE.

– „Ako me pitate koje me osećanje trenutno najviše obuzima, to je ponos. Ponos na moje saradnike, na moj tim, a pre svega na sve stanovnike naše opštine, opštine na jugu Srbije, kojoj je Bog podario prirodna  bogatstva: Sijarinsku banju sa svojim jedinstvenim gejzirom, sa 18 mineralnih voda koje se koriste za lečenje; mermerni oniks, koji je takođe jedinstven u Evropi; imamo i Rudnik Lece, rudnik zlata, olova i cinka. Imamo i šume i vode. Ali, verujte, ljudi su naše najveće bogatstvo. Svojom produktivnošću, svojom preduzetnošću naš narod je svakako zaslužio ovo priznanje. Verujte mi da je to ogroman podstrek za sve nas da Medveđa i dalje bude dom i ognjište iz koga mladi neće odlaziti, dom u kome će ljubav biti dominantno osećanje i dom u kome će dobri multietnički odnosi biti najveće bogatstvo.“ rekao je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić. Ovo konkretno znači da će građani opštine Medveđa dobiti mnogo bolju uslugu što se tiče lokalne samouprave. O tome koliki značaj ima ova nagrada, biće reči u emisiji „Profil i profit“ koja se emituje u nedelju na drugom programu RTS.
Predsednik opštine Medveđa učestvovao je na konferenciji o mineralnim resursima,  kojoj su prisustvovali ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ambasadori Kanade, Velike Britanije, Finske i Australije, Predstavljanje naše opštine je bilo veoma zapaženo, a rezultate očekujemo vrlo brzo, zaključuje Arsić.
Svidja vam se članak: