Otvaranje Street workout parka sredinom juna

Opremanje parka je u završnoj fazi, a uprkos tome što nije u potpunosti završen, svakog popodneva veliki broj naših sugrađana posećuje ovu lokaciju.Street workout park je projekat opštine Medveđa koji finansira Ministarstvo omladine i sporta sa 3.244.200, a učešće opštine je 342.000 dinara. Nalazi se u Zoni sporta C4, iza Tehničke škole „Nikola Tesla“. Zonu sporta čine trim staza u dužini oko 600 metara, koja bi trebala da se „presvuče“ tartanom, mekanom gumenom podlogom. Na svakih 50 metara nalaze se „isključenja“ sa spravama za vežbanje koje imaju detaljni opis kako se vežbe izvode. Za one koji se bave belim sportom tu je i teniski teren, a za fudbalere teren za „mini-pič“.

Zona sporta i rekreacije je osvetljena LED svetiljkama, a za one koje bi da se odmore postavljene su i klupe. Na svakih 50 metara postoji i kanta za otpatke, tako da nema izgovora za bacanje smeća po stazi.

„Posebnu pažnju obraćamo na zdravlje naših mladih sugrađana. Nadamo se da ćemo ovim projektom mlade odvojiti od televizora, monitora i telefona, kako bi što više vremena provodili u zdravom ambijentu i na čistom vazduhu. Bavljenje sportom je izuzetno važno za naše zdravlje“ rekao je za Radio Medveđu predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić. Arsić je dodao da će 11. juna kada bi trebalo svečano da se otvori „Street workout park“ biti prisutan i ministar omladine i sporta, a ukoliko on bude sprečen, svakako doći neko od visokih funkcionera ministarstva.

Projekat obuhvata, pored izgradnje parka, i revijalni nastup ekipe „Prava strana ulice“, opremu za tim u Medveđi, a predviđeno je i snimanje spota.

Svidja vam se članak: