Počela distiribucija „Paketa solidarnosti“

Opština Medveđa je izdvojila 900.000 dinara za pomoć najugroženijima, odnosno za nabavku namirnica, koje se pakuju u „Pakete solidarnosti“ i ta pomoć se u ovom trenutku distribuira.

Volonteri u Medveđi uveliko rade na pakovanju i distribuciji pomoći za najugroženije stanovnike opštine Medveđa, uz sve mere koje su propisane. Paket sadrži 2l zejtina, 2kg brašna,  2 kg šećera, kilogram soli, 2 pakovanja makarona, mesni narezak, paštete i riblje konzerve. Pomoć je opredeljena za meštane svih 38 mesnih zajednica na teritoriji opštine Medveđa, kao i za samo naseljeno mesto Medveđa, a na spiskovima koje je dostavio Centar za socijalni rad i Crveni krst u Medveđi, trenutno se nalazi 413 lica. Zamenik predsednika opštine Goran Ivanović ovim putem se izvinjava svim građanima koji su izostavljeni, ne namerno, i poziva sve ljude koji znaju nekoga kome je pomoć potrebna da se jave Štabu za vanredne situacije na telefon 016/891-138 ili Crvenom krstu na 016/891-206.

Ivanović se zahvalio Bobanu Ceroviću iz Niša, koji je donirao 250 kg mlečnih proizvoda, i poziva sve ljude dobre volje i one koji su u mogućnosti da se pridruže ovoj humanoj akciji.

Koordinacija između svih službi opštine Medveđa i ustanova je na visokom nivou, tako da je Centar za socijalni rad, pored organizovanog dežurstva, ustupio Štabu za vanredne situacije terensko vozilo, koje koriste volonteri za distribuciju paketa, hrane i lekova. Crveni krst u Medveđi funkcioniše na dva fronta: za redovne korisnike Narodne kuhinje pripremaju se kuvani obroci koji je odnose na teren, a svakodnevno se i u ustanovi deli kuvana hrana onima koji su u prilici da je sami preuzmu. S druge strane, oni su svoje zaposlene i volontere stavili u službu najstarijih građana, tako da se onima kojima je ograničeno kretanje, odnose namirnice i lekovi na kućnu adresu.

foto Crveni krst Medveđa facebook

Dom zdravlja funkcioniše bez ikakvih problema, sa dve odvojene ambulante u Medveđi, od kojih je jedna određena za prijem pacijenata sa respiratornim oboljenjima i radi do 18h, dok je za prijem ostalih građana služba doma zdravlja dostupna 24h. Dezinfekcija se vrši u skladu sa uputstvima Ministarstva zdravlja.

Zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Goran Ivanović još jednom apeluje na sve građane da poštuju naredbe i preporuke Vlade Srbije, da ostanu u svojim domovima, a da će se Štab za vanredne situacije potruditi da obezbedi maske i za građane kao što je to učinio za trenutno angažovane radnike, volontere i za sve one koji imaju potrebu da budu u stalnom kontaktu.

Svidja vam se članak: