Počela prva obuka na projektu „Lepota je u veštini i znanju“

Komisija za rodnu ravnopravnost opštine Medveđa je ispred lokalne samopurave konkurisala Projektom „Lepota je u veštini i znanju“, u okviru Javnog poziva Podrška jednicama lokalne samouprave u osnaživanju mehanizama za rodnu ravnopravnost SWISS PRO, kako bi pružila podršku povećanja nivoa svesti javnosti o značaju ravnopravnosti i poboljšanja ekonomskog položaja žena.


Sredstva u iznosu od 3.000,00 američkih dolara obezbeđene su preko projekta za održavanje stručnih obuka za frizera, šminkera i manikira, na kojima će polaznice, njih deset, nakon završetka obuka i polaganja testa dobiti sertifikate. Prva od obuka za šminkere, započela je ove nedelje, a juče je u Kabinetu predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića organizovano svečano uručenje ugovora.

Predsednik opštine je prilikom uručenja ugovora poželeo svakoj ponaosob uspeha u pohađanju obuke, uz želju da u bliskoj budućnosti započnu i sopstveno posao šminkera.

 

Polaznice obuke će nakon završenih časova, polagati test o stečenom znanju i iskustvu nakon čega će se obaviti podela sertifikata za sve tri obuke.

Svidja vam se članak: