Počela vakcinacija u Medveđi

Prve doze Fajzerove vakcine protiv novog korona virusa stigle su u dom zdravlja u Medveđi, prvi se vakcinisao direktor dr Dragan Anđelković.

„Po odluci Kriznog štaba i Ministarstva zdravlja prvo se vakcinišu zdravstveni radnici. Određenim brojem vakcina koje smo dobili u ovoj turi, 20 komada, danas će se vakcinisati zdravstveni radnici koji su se prijavili za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom. Već smo počeli da pravimo spiskove za vakcinaciju koja će se održati u toku sledeće nedelje, na raspolaganju će biti i Fajzerova i Sputnjikova vakcina, čije se dopremanje očekuje ovih dana. Nakon vakcinisanja zdravstvenih radnika, napravićemo plan za vakcinaciju stanovništva i to osoba starijih od 75 godina. Dok se ne uspostavi kol centar, dr Anđelković apeluje na sve građane da se za vakcinaciju prijave preko svojih izabranih lekara.

Trenutna epidemiloška situacija je dobra, imamo pojedinačne slučajeve oboljevanja u toku prethodnih dana. Klinička slika pacijenata koji se javljaju kovid ambulanti u Medveđi je lakša, zadnjih nekoliko dana nismo imali pacijente čije stanje zahteva lečenje na sekundarnom i tercijarnom nivou, odnosno oboleli se leče u našoj ambulanti i u kućnim uslovima. Zdravstveno stanje dva pacijenta koji su na bolničkom lečenju, je po informacijama kojima raspolaže dr Anđelković je stabilno.

Svidja vam se članak: