Pomoć ugroženim porodicama

Učenici i upošljenci osnovne škole Gornja Jablanica uručili su juče pakete pomoći koje su prikupljali prethodne nedelje.

Humanitarna akcija pod sloganom „Vaše malo nekome znači mnogo“ sprovedena je u periodu od 18-22. marta. Pokrenuta je na inicijativu veroučitelja osnovne škole, a priključili su se učenici, nastavnici i roditelji učenika. „Ovo je bila prva akcija ove vrste, a prikupljale su se igračke, garderoba, paketi higijene i hrane, zapravo sve osim novca“ kaže direktor Slavica Đonić. Ona napominje da je izuzetno zadovoljna kako je akcija sprovedena i ponosna je na svoje đake. Odluku o raspodeli paketa škola nije donela sama, već je konsultovan centar za socijalni rad, a kontaktirani su i roditelji dece kojima je pomoć opredeljena.

„Svi mi ponekad u „second-hand“ prodavnicama, iako znamo da je to već nošena garderoba,  kupimo sebi ponešto, pa smo u razgovoru došli na ideju da stvari koje nam više nisu potrebne, jer smo ih prerasli, damo nekome kome su u tom trenutku neophodne. Zašto bismo izdvajali 100-200 dinara za kupovinu, kad možemo na ovaj način da ih prikupimo. To su uglavnom stvari koje deca obuku po par puta i prerastu.“

„Deca i nastavnici se nadaju da će, pošto je ova akcija bila izuzetno uspešna, postati i tradicionalna“ zaključuje Đonić.

 

foto: facebook printscreen

Svidja vam se članak: