Poseta predstavnika kabineta ministra Novice Tončeva opštini Medveđa

 

 

Juče je u kabinetu predsednika opštine Medveđa, održan sastanak sa predstavnicima kabineta Ministra bez portfelja Novice Tončeva, zaduženog za program razvoja nedovoljno razvijenih opština.

“Opština Medveđa je izuzetno bogata prirodnim resursima i ljudima koji žele da ovde ostanu, da rade i da od svog rada lepo i pošteno žive. Imali smo veoma konstruktivan sastanak sa predstavnicima ministarstva bez portfelja na temu planova i naših potreba, kao i pomoći oko otklanjanja posledica poslednjih poplava i ogromnog oštećenja elektro mreže. Bacili smo fokus na rekonstrukciju i povezanost puteva, elektromreže, vodovodne mreže, rekonstrukciji škola i vrtića a sve u cilju razvoja i zaustavljanja migracije koje prete svim manjim sredinama” – reči su Nebojše Arsića, predsednika opštine Medveđa.

Jelena Trifunović iz kabineta Novice Tončeva je navela da će prvi koraci biti na analizi trenutne situacije i identifikacija problema i potreba pojedinačnih opština, a osnovni zadatak je pružanje podrške u njihovom sagledavanju i rešavanju.

“Građani koji žive i rade u ovakvim opštinama moraju da prepoznaju koji su to najvažniji resursi kojima raspolažu, bilo da su to ljudi ili prirodna bogatstva, a koji mogu da se iskoriste za društveni i ekonomski rast i razvoj. Svaka opština ima svoj jedinstven potencijal koji pravilnim usmeravanjem i vođenjem može biti glavni nosilac rasta i razvoja. Zato je važno ljude pokrenuti, pronaći sredstva za finansiranje projekata i stvoriti okolnosti u kojoj svaka opština može kontinuirano da radi u korist svojih građana a naš kabinet će aktivno raditi na stvaranju takvih prilika” – istakla je predstavnica kabineta ministra bez portfelja, Jelena Trifunović.

Svidja vam se članak: