Potpisan sporazum o saradnji opština Medveđa, Lebane i Bojnik

Čelnici Medveđe, Lebana i Bojnika potpisali su danas, u prisustvu ministarke državne uprave i lokalne samouprave Marije Obradović, sporazum o saradnji ove tri opštine.

„Sporazum koji je potpisan ima istu važnost kao i potpisivanje dokumenta o izgradnji autoputa ili brze pruge“ izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović. Ona je dodala da vlada Srbije sa velikom pažnjom gleda na ove tri opštine, na svaki potez koji se načini na obezbeđivanju mira i stabilnosti, a naročito na polju ekonomskog razvoja i stvaranju uslova za normalan život i za napredak. „Verujem da svi imamo istu želju da mladi ostanu ovde, da mogu da planiraju porodice i budućnost, da deca ostanu ovde da imaju iste uslove odrastanja, školovanja i zapošsljavanja kao i bilo gde u Srbiji“, rekla je u Medveđi ministarka posle potpisivanja sporazuma.“

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić zahvalio se ministarki Obradović na prisustvu prilikom potpisivanja sporazuma i dodao da je to znak da država vodi računa o ovom kraju, misli na Gornju Jablanicu, misli na Medveđu. Ovo je veliki dan za ove tri opštine, zaključio je Arsić.

Svidja vam se članak: