Potpisan Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, potpisao je sa predstavnicima 144 lokalnih samouprava Ugovore o namenskim transferima u vrednosti od 700 miliona dinara.

Ova sredstva su predviđena za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama. Potpisivanje je obavljeno juče u Klubu poslanika u Beogradu. Ispred opštine Medveđa, Ugovor je potpisao predsednik opštine, dr Nebojša Arsić.

 

Kako je istakao ministar Đorđević, ovogodišnji obuhvat jedinica lokalne samouprave je znatno veći u poređenju sa svim prethodnim godinama, jer je prvi put uključeno 19 JLS iz autonomne pokrajine Kosova i Metohije, koje su dobile oko 130 miliona dinara. Takođe, ove godine su u obračun vraćene i 16 JLS koje prošle godine nisu dobila sredstva zbog nenamenskog trošenja novca ili nepostojanja izveštaja o trošenju sredstava, odnosno zbog nepostojećeg ili nedovoljnog učešća budžeta JLS u finansiranju usluga. Usluge iz nadležnosti JLS koje se finansiraju sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge podrške za samostalan život kao i savetodavno – terapijske usluge.

Svidja vam se članak: