Potpisani ugovori sa medijima

Na osnovu konkursa za medijske projekte u 2020. godini koji je sprovela Opštinska Uprava opštine Medveđa, u kabinetu predsednika opštine, dr Nebojše Arsića obavljeno je zvanično potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja sa medijima čiji su projekti odobreni. Za projekte proizvodnje medijskih sadržaja opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 4.750.000,00 dinara.
Od ukupno 26 pristiglih prijava na konkursu, 11 njih je ispunilo sve uslove. Ugovore je potpisala načelnica opštinske uprave Opštine Medveđa, Svetlana Todorović sa ovlašćenim predstavnicima medija.
Odlukom komisije, sredstva za sufinansiranje medijskih projekata dobili su predstavnici 11 medijskih kuća i to za projekte:
– Televizija Leskovac, za projekat „Sačuvajmo zdravlje“ koji se emituje na TV Leskovac
– Centar za edukaciju i razvoj „Jugmedia“, za projekat „Кultura u temeljima“, emitovanje putem internet portala Jugmedia
– „Radio Medveđa“ DOO (radio), za projekat „Pređimo rampu zajedno“, emitovanje na Radiju Medveđa
– „Radio Medveđa“ DOO (portal) za projekat „Čuvajmo okolinu zajedno“
– TV „Fabrika“ Slaviša Vasiljević PR, projekat „Privreda Medveđa“
– Centar za razvoj medijske pismenosti „STAV“ za projekat „Moje mesto“
– Radnja za računarsko programiranje Simple Look, portal „Domaćinska kuća“, projekat „Osnaživanje žena na selu za njihov bolji život“
– Info Centar juga, realizacija projekta „Ostanimo ovde“
– Novinska agencija INFOPRESS DBS, Bratislav Ilić, projekat “Medveđa, biseri čisti!?“
– RTV „4S“ Bojnik, projekat „Кulturni turizam u Medveđi“
-„Helloanimation“, Manuela Radojković pr, agencija za proizvodnju konematografskih dela, audio vizuelnih proizvoda i televiziskog programa

Načelnica OU i predsednik opštine Medveđa su se zahvalili predstavnicima medija što su izveštavali sa područja opštine Medveđa i kada nije bilo ugovora i što su informisali građane ne samo na temu projekata već i o svim bitnim događajima u opštini Medveđa.
„ Naš je cilj da građane informišemo na pravi način, a vi ste spona koja to omogućuje. Nastojaćemo da nastavimo saradnju i ubuduće, verujem, sa malo većim budžetom za medije, što je od interesa za sve. Sudeći po temama projekata koje su ove godine dobila sredstva za sufinansiranje projekata, biće raznovrsnog sadržaja iz ovog kraja“- istakao je predsednik opštine, Nebojša Arsić.

Svidja vam se članak: