Potpisani ugovori u Ministarstvu za manifestaciju „Miholjski susreti leta“

Ministarstvo za brigu o selu potpisalo je juče sa lokalnim samoupravama Ugovore  programu dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ u iznosu od 43 miliona dinara. Jedna od opština koja je prošla na ovom javnom pozivu, bila je i opština Medveđa.


Ugovor je potpisao juče u Beogradu sa ministrom Krkobabićem, pomoćnik predsednika opštine Medveđa, Nikola Andrejević.

 

Opštini Medveđa odobren je iznos od 458.120,00 dinara za organizovanje manifestacije u selu Gazdare, gde će se okupiti meštani Gazdara i okoline, sa teritorije opštine Medveđa.

Održavanje manifestacije je planirano za period od 1. oktobra do 31. decembra 2021.godine.

Manifestacija podrazumeva aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sateritorije jedne jedinice lokalne samouprave, i to iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština i drugih umetnosti – takmičenja u pevanju, recitaciji, glumi, slikanju, itd. Takođe, mogu se održavati sportska takmičenja, promovisanje očuvanja i unapređenja starih zanata i kulturno-umetničke baštine, izrada umetnina i
predmeta domaće radinosti, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti.
Cilj manifestacije je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa, a maksimalan iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosio je 500.000 dinara.

Svidja vam se članak: