Potpisani ugovori za javne radove

Opština Medveđa potpisala je ugovore o angažovanju nezaposlenih lica na sprovođenju javnih radova. Ugovor je zaključen  između Nacionalne službe za zapošljavanje, opštine Medveđa, Doma zdravlja u Medveđi, Centra za socijalni rad, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, Turističke organizacije opštine Medveđa i Javno komunalnog preduzeća „Obnova“ iz Medveđe.
Vrednost javnih radova iznosi 8.000.000 dinara, od toga se jednim delom, u iznosu od 3.000.000 dinara finansiraju sredstvima iz budžeta opštine Medveđa, a drugim delom, sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje, u iznosu od 5.000.000 dinara.
Na javnim radovima biće angažovano ukupno 53 radnika, od čega u JКP „Obnova“ biće njih 13 na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja i uređenja javnih površina, zatim u Domu zdravlja u Medveđi 13 radnika na održavanju i zaštiti životne sredine, čišćenju kruga, ordinacija i otklanjanja komunalnog otpada na već određenom skladištu, preko Turističke organizacije 13 na uređenju turističkih destinacija u banji i Medveđi, preko Centra za socijalni rad 5 osoba, i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji 9 radnika na čišćenju i održavanju banjske reke, parkovskih površina i sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnih izvora u Sijarinskoj Banji. Javni radovi će se sprovoditi u naredna 4 meseca.
“Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivim licima i nezaposlenima u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Sezonski poslovi nisu trajna alternativa, privremenog su karaktera, ali pomažu da se prebrode tih par meseci, obzirom da su i zdravstveno osigurani i da ide radni staž na ovim poslovima. Imamo velike planove za uređenje Sijarinske Banje i drugih turističkih lokacija na teritoriji opštine Medveđa. Ovogodišnja turistička sezona je zadovoljavajuća, obzirom na okolnosti, ali se nadamo da će iduća godina biti mnogo bolja, sa više poseta i raznolikim sadržajem za rekreaciju“ – izjavio je prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.


Predstavnik filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu Goran Janković, je u svom obraćanju istakao da sa opštinom Medveđa dugi niz godina imaju standarno dobru saradnju. „Opština Medveđa je izdvojila najveći iznos za javne radove u Jablaničkom okrugu od svih opština. Ove godine biće pojačana kontrola kod sprovođenja javnih radova, pa će direktori imati obavezu da prate rad i angažovanje lica na poslovima javnih radova“ – objasnio je Goran Janković.

 

Svidja vam se članak: