Predsednik opštine ugostio karatiste Jablanice

Predsednik opštine Medveđa je u svom kabinetu ugostio karatiste, dobitnike sjajnih odličja sa karate turnira u zemlji i inostranstvu.

U sezoni koja je za nama, karatisti kluba “Jablanica” uzeli su učešće na mnogobrojnim turnirima u zemlji i regionu. Sa svih tih nadmetanja, karate klub “Jablanica” doneo je veliki broj medalja, kako u borbama, tako i u katama pojedinačno. Nisu izostali ni pehari.

Ove godine karate klub iz Medveđe učestvovao je na Državnom prvenstvu Srbije u Jagodini, na UNSU OPEN u Leskovcu, IPPON kup u Leskovcu, Katana kup u Pukovcu, zatim na međunarodnim turnirima u Makedoniji i Bugarskoj i širom regiona.

 

„Veliki je ponos kada čujemo da se naši mladi karatisti vrate sa turnira uz pregršt osvojenih medalja. Oni su naši pravi mali ambasadori, koji nas na najlepši način predstavljaju. Medveđa je u prethodnom periodu bila domaćin međunarodnog turnira “Jablanica open 2018“, pa smo pokazali da se možemo pohvaliti i dobrom organizacijom sportskih takmičenja. Karate sport u Medveđi je najtrofejniji, a treniraju ga podjednako devojčice i dečaci. Lokalna samouprava će se truditi da poboljša uslove treniranja i pomogne u pronalaženju sponzora koji će stati uz karate klub „Jablanica“, čime bi svi mi dali doprinos sjajnim odličjima koje klub donosi Medveđi“ – istakao je predsednik opštine, dr Nebojša Arsić obraćajući se sportistima.

Na  turniru održanom u Leskovcu, karate klub Jablanica doneo je 9 medalja, i to: Petar Paunović osvojio je zlato u borbama i srebro u katama, Lenka Ivanović srebro u borbi i srebro u katama pojedinačno, Petra Paunović srebro u katama, Nikola Todorović srebro u borbi, Milena Filipović bronzu u brobama, Jovana Jakšić bronza u katama, Radmila Todorović bronza u borbi. Milan Paunović i Dušan Cvetković su takođe učestvovali na velikom broju turnira sa kojih nose brojne medalje i diplome.

Svidja vam se članak: