Predstavljen katalog „Nove nade za Medveđu“

Danas je u holu Kulturnog centra Opštine Medveđa organizovana svečana dodela nagrada najboljim mladim likovnim stvaraocima sa područja opštine Medveđa u okviru projekta „Nove nade za Medveđu“.

Od najboljih izabranih radova sačinjena je izložba koja je postavljena 31.10.2018 godine. Uz izložbu predstavljen je i katalog izabranih radova koji je štampan na srpskom i albanskom jeziku. Komisija u sastavu Žarko Galić, akademski slikar, Radmila Doderović, nastavnik likovnog vaspitanja i Nenad Vuković, radnik Kulturnog centra opštine Medveđa izabrala 15 radova.
Prigodnim školskim priborom nagrađeni su autori objavljenih dela, a nagrade je  uručio predsednik opštine Medveđa Dr Nebojša Arsić. Nagrađeni su sledeći učenici i deca:
Damjana Radojević, učenica I razereda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Medveđe
Sara Marković, učenica I razreda OŠ „Partizanski dom“ iz Rujkovca
David Davidović, učenik I razereda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Negosavlja
Aleksija Jovanović, učenica III razereda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Medveđe
Mezei Stefan, učenik IV razreda, OŠ „Radovan Kovačević“, iz Gazdara
Emilija Veličković, učenica IV razreda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Retkocera
Anđelija Popović,učenica V razreda, OŠ „Gornja Jablanica““ iz Medveđe
Jovan Pantović, učenik V razreda, OŠ „Vladimir Bukilić“, iz Tulara
Zajednički rad: Albana Kosumi, učenica V razreda, Bleona Sahiti i Florentina Sahiti, učenice VI razreda i Liridon Kosumi učenik VII razreda, OŠ „Zejnel Hajdini“ iz Tupala
Jelena Grubač, učenica VII razreda OŠ „Radovan Kovačević“ iz Leca
Milena Šarac, , učenica VII razreda OŠ „Sijarinska Banja“ iz Sijarinske Banje
Aleksandra Arsić, učenica VIII razreda OŠ „Partizanski dom“ iz Bučumeta.
Julija Dimitrijević, učenica III razreda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Maćedonca
Šakira Braimović, učenica III razreda, OŠ „Sijarinska Banja“ iz Ravne Banje
Predškolska grupa dece uzrasta 6 godina, PU „Mladost“ iz MedveđeUručenju nagrada prethodio je kraći umetnički program koji su realizovale učenice muzičke škole Kristina Gikić i Marija Tasić.

Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra je izrazio zahvalnost za realizaciju ovog projekta i direktorima i nastavnom osoblju: OŠ „Gornja Jablanica“ Medveđa, OŠ „Sijarinska Banja“ Sijarinska Banja, OŠ „Zejnel Hajdini“ Tupale, OŠ „Vladimir Bukelić“ Tulare, OŠ „Partizanski dom“ Bučumet, OŠ „Radovan Kovačević“ Lece, TŠ „Nikola Tesla“ Medveđa, PU „Mladost“ Medveđa kojima je uručio prigodne zahvalnice.

Posebnu zahvalnost iskazao je svoj deci koja su učestvovala u projektu kao i projektnom timu i prosvetnom inspektoru.

„Nove nade za Medveđu“ je projekat podržan od strane Ministartva kulture i informisanja, kojim su realizovane likovne i interaktivne scenske radionice za učenike škola sa područja opštine Medveđa. Cilj projekta je popularizacija i aktivizam dece u oblasti likovnog i scenskog stvaralaštva i izgradnja saradnje među decom iz različtih sredina i etničkih zajednica i popularizacija umetnosti u opštini Medveđa. U radionicama je učestvovalo 150 dece. Projekat je realizovan u septembru i oktobru 2018. godine.

Svidja vam se članak: