Premijerka Ana Brnabić u poseti Sijarinskoj Banji

Planirani boravak na jugu Srbije, i posetu Jablaničkog okruga, Predsednica Vlade RS Ana Brnabić, započela je obilaskom dragulja juga Srbije, odnosno posetom Sijarinske Banje. Pored premijerke, u jušerasnjoj poseti bila je i Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ispred Specijalne bolnice za rehabilitaciju(SBR) “Gejzer” u Sijarinskoj Banji, dočekali su ih predstavnici rukovodstva lokalne samouprave opštine Medveđa, zaposleni u SBR Gejzer, građani i predstavnici medija.

Po planu posete, premijerka je najpre obišla velnes centar “Sijarina Spa” u okviru SBR “Gejzer”, koji ulazi u svoju drugu fazu, nakon čega je rukovodstvo lokalne samoprave opštine Medveđa uputilo i na ostale veće projekte kojima je država pomogla razvoj opštine Medveđa.

Na konferenciji za medije, predsednik opštine Medveđa je istakao da je velika čast ukazana našoj opštini, najpre posetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je u poslednje dve godine u dva navrata obišao opštinu Medveđa, a današnjom posetom premijerke Ane Brnabić, država Srbija šalje jasan znak da brine o svakom delu svoje zemlje.

 

 

“Srbija je zemlja banja i one su naše najveće prirodno bogatstvo, samim tim i nacionalna briga. Ulaganje u Sijarinskoj Banji koje smo imali do sada od strane države, preko Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija, kao i Ministarstva privrede, dovešće Sijarinsku Banju među vodećim banjama Srbije. Sa svojih 18 terapeutskih voda, Gejzerom i čistim vazduhom, ova banja predstavlja pravo bogatstvo juga Srbije i nadamo se da će naša banja zauzeti mesto koje joj pripada. Povezivanjem turističkog klastera preko Radan planine, i izgradnjom puta koji bi spojio četiri banje juga Srbije; Sijarinske, Lukovske, Kuršumlijske i Prolom banje, kao i lokaliteta Caričin grad i Đavolja varoš, učinio bi ovaj kraj posećenijim, atraktivnijim i postao jedna regionalna turistička destinacija. Današnjom posetom premijerke Ane Brnabić, očekujemo da Medveđa i Sijarinska banja, kao i čitav ovaj kraj počne ubrzanije da se razvija” – izjavio je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo što Medveđa, a pogotovo Sijarinska banja, danas izgledaju drugačije i imaju sasvim drugačiju perspektivu. Istakla je da je to ministarstvo ove godine izdvojilo 750 miliona dinara za vaučere, navodeći da je podeljeno 150.000 vaučera.

„Interesantno je da je ove godine Sijarinska banja izbila u prvih top pet destinacija, kada govorimo o popularnosti banja kod naših građana koji koriste vaučere“, kazala je Matić. Navela je da pored tradicionalno traženih banja, Sijarinska banja tokom poslednje dve godine doživljava neku vrstu procvata.

 

 

Premijerka, Ana Brnabić je izrazila zadovoljstvo što je država uložila značajna sredstva u Sijarinsku banju i dodala da je to predeo ogromnog potencijala.

„Važan projekat koji treba da guramo u budućnosti, a koji smo sada dogovorili je povezivanje sa Kuršumlijom preko Radan planine. U ovom kraju postoji ogroman potencijal za turizam i država će nastaviti da ulaže u Sijarinsku banju, Medveđu i u Jablanički okrug, pre svega u turizam jer je u nekim od opština ovog okruga teško dovesti strane investitore. Zato treba da uložimo više u naše prirodne resurse, poljoprivrednike, preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća“, rekla je Brnabićeva.

Svidja vam se članak: